Verzorging

De wortels van planten en bomen die in potten staan, kunnen niet, zoals in de volle grond, op zoek naar water. De ruimte is beperkt en het op tijd geven van water is dus noodzakelijk. In de herfst en winter valt er over het algemeen genoeg water. Vanaf het voorjaar wordt de zon krachtiger en hebben planten meer behoefte aan vocht. Het installeren van een besproeiingsinstallatie is bij de aanleg van een dakterras zeker aan te raden. Ideaal is het om zo’n installatie op een computertje met een tijdklok aan te sluiten. Ga je op vakantie dan is een oppas voor de planten niet nodig. Kijk voor meer info op www.gardena.nl

Planten kunnen niet zonder voeding. De beste tijd om te bemesten is het vroege voorjaar. Beplanting is dan aan de groei en neemt voedingsstoffen optimaal op. Voor veel soorten is er speciale voeding die op de specifieke eisen van de plant zijn afgestemd. Kijk op www.ecostyle.nl en www.pokon.nl . Lees voordat je deze voedingsstoffen toedient goed de gebruiksaanwijzing. Zo weet je de juiste dosering en ook of je de meststof later dat jaar nog een keer toe kunt dienen.

Helaas, kunnen planten soms last krijgen van schimmels en luizen en ander gespuis. Zijn vogels trouwe bezoekers van je dakterras dan zullen zij vaak die voor planten schadelijke beestjes op hun menu hebben. Houdt een plant last van een bepaalde kwaal dan zijn er op het tuincentrum middelen verkrijgbaar om ze te verhelpen. Twijfel je eraan welk beestje of schimmel de oorzaak is? Knip dan een aangetaste tak af en ga er mee naar het tuincentrum en vraag daar advies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten