Siergras


Siergrassen zijn heel geschikt voor op een dakterras. Denk aan de duinen, ook daar zijn de zon en wind constant aanwezig. Een vergelijkbaar klimaat als op een dakterras. Grassen zijn buigzaam en sterk, waardoor de wind met ze speelt, maar geen vat op ze heeft.

In het voorjaar komen de eerste frisgroene sprietjes op en al gauw worden het er steeds meer en aan het begin van de zomer heb je al een prachtig groene pol. De grassprieten zijn lang en hangen sierlijk over de rand van de bak, waardoor ze de harde randen van de bakken verzachten. En als je dan even niet kijkt, opeens verschijnen dan de bloemaren; kunstwerkjes om van dichtbij te bekijken en imposant van een afstandje. Die geweldige bloemaren vormen zaad en raken uitgebloeid, maar dan nog zijn ze prachtig. Als de eerste vorst komt, verdorren ze net als het blad, maar kwijnen niet weg. Wederom een nieuw gezicht van deze plant, de strokleurige bladeren blijven de hele winter zitten en worden pas afgeknipt als het nieuwe groen weer verschijnt.

Als je kamer grenst aan het dakterras, zul je altijd het gras zien wuiven. Je ziet het vanuit je ooghoek en kijkt ernaar. Een subtiele manier om je aandacht steeds weer op de buitenruimte te richten. Je wordt als het ware gedwongen om van tijd tot tijd naar buiten te kijken. Er zijn zoveel verschillende grassen dat je van tevoren moet bedenken wat voor effect je wilt bereiken. Afhankelijk van de bak die je wilt vullen, kies je de hoogte van het gras. Er zijn ook wintergroene grassen, die blijven het hele jaar door hetzelfde behalve als ze bloeien.

Suze Peters, Plantaardig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten