Daktuinen


Er bestaan 2 soorten daktuinen: intensieve en extensieve daktuinen. De intensieve mag je betreden en de extensieve niet.

Een daktuin verlengt de levensduur van het dak, het staat mooier, het werkt isolerend en het et draagt bij aan de vergroening van de stad en de waterhuishouding. Voor daktuinen bestaan diverse subsidiemogelijkheden, die gemiddeld 30-50% van de kosten dekken.
WORTELWERENDE LAAG
Onder een daktuin moet altijd een speciale beschermingslaag worden aangebracht omdat de begroeiing anders de dakbedekking aantast en er lekkages ontstaan.
Als uw dakbedekking nog goed is leggen we een speciale folie neer. Als de dakbedekking niet goed meer is, gebruiken we de Royal Garden 470K14 dakbedekking van marktleider Royal Roofing Materials. Op deze dakbedekking geven we 10 jaar garantie.
Op de nieuwe laag dakbedekking (of folie) plaatsen we het Mobiroof sedum cassette systeem. Dit product is uniek omdat de sedum al volgroeid is en het dak er direct zeer mooi begroeid uitziet. Het systeem bestaat uit cassettes die onderling gekoppeld worden.
DAKRAND
Omdat je bij een dakterras altijd 1.20 a 1.50 meter uit de dakrand moet blijven, is het een mooi gezicht om op dat stukje kaal dak een leuke daktuin aan te leggen met sedumbegroeiing. Een dak is meestal 5 a 6 meter breed dus er kan dan aan de voor- en achterzijde 15m2 daktuin worden aangelegd.
GROEN DAKTERRAS
We kunnen ook een combinatie maken van een dakterras en een daktuin. Je krijgt dan stukjes daktuin in het dakterras. Daarin kan sedum worden geplaatst, kunstgras, maar ook bloemen, struiken en bomen, of een heuse groentetuin.
Deze intensieve daktuin wordt ingepast in de TerrasBox, zodat u hem gewoon kunt betreden en er intensief van kunt genieten.
Je kunt er ook voor kiezen het hele dak tot een extensieve daktuin te maken. We leggen dan een groendaksysteem op het hele dak aan.

ps: voor meer info over daktuinen kijk eens op de daktuin startpaginadochter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten