Een eigen dakterras, voorgesprek met aannemer

Voordat je met een aannemer in zee gaat, is het verstandig om te weten wat je nu precies wilt.

Je kunt al nadenken over het materiaal zoals welke houtsoort en wat voor soort hek er moet komen. Ook kun je je gedachten laten gaan over een buitenkraan of wil je liever meteen een besproeiingsinstallatie? Aanleg van elektra is voor verlichting noodzakelijk en ook kunnen bijvoorbeeld bloembakken bij de bouw geïntegreerd worden.

Budget en afspraken

Natuurlijk komt hier weer het wensenlijstje aan bod en misschien zal er nu, door de pittige kostenberekening, geschrapt moeten worden. Niet erg, want dan beperk je jezelf tot het meest noodzakelijke. Misschien kun je in een later stadium je andere wensen verwezenlijken. Echt heel belangrijk is het om een vaste prijs af te spreken. Om jezelf en eventueel je gezin veel ellende te besparen, is het ook handig om door de aannemer duidelijk op papier te laten zetten hoeveel tijd de verbouwing gaat duren.

Eén aanspreekpunt

Het is zeker te adviseren om een aannemer te kiezen die alles coördineert. Zo voorkom je dat een elektricien bijvoorbeeld de loodgieter ergens de schuld van geeft en de loodgieter niet verder kan omdat het beloofde materiaal niet is geleverd. Deze perikelen zijn dan niet jouw probleem, maar die moet jouw aannemer lekker oplossen!

Werk in uitvoering

Wil je geen stress dan is het contact met de aannemer gedurende de bouw heel belangrijk. Als je duidelijk de afspraken op papier hebt, kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Een vast persoon die je steeds als aanspreekpunt kunt benaderen, is geen overbodige luxe. Je hebt meestal wel wat anders aan je hoofd dan continue te bellen en te worden doorverbonden met irritante muziekjes op de achtergrond. Soms komt gedurende de bouw de buitensinspecteur van de gemeente, afdeling bouw- en woningtoezicht, de gang van zaken controleren. Jouw contactpersoon kan dan deze inspecteur te woord staan.

Tekst door Loes Langendijk voor Dakterrasbouwers.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten