Een eigen dakterras, serieus plannen maken

Zodra je een wensenlijstje op papier hebt, is het tijd voor een volgende stap: serieus plannen maken. Hoe is bijvoorbeeld praktisch gezien je dakterras straks toegankelijk? En wat als je lid bent van een Vereniging van Eigenaren?

Het kan zijn dat de toegang van een dakterras eenvoudig is. Er zijn al deuren aanwezig waardoor je in één klap buiten staat. Ook kan het gebeuren dat er helemaal geen toegang is. Dan zullen er, om toch een entree tot het dak te hebben, bouwkundige ingrepen moeten worden gedaan zoals een binnentrap, een buitentrap, een dakluik of zelfs een dakhuisje. Ook is het mogelijk om een deur in een nu nog dichte muur te maken. Op een schuindak kan via een dakkapel een toegang tot de daktuin worden verschaft.

Vereniging Van Eigenaren

Ben je lid van een Vereniging Van Eigenaren dan is toestemming van de leden noodzakelijk. De Vereniging kan eventueel besluiten om eerst een inspectie van het dak te laten doen en jou de onvoorwaardelijke verantwoording voor het dak te verlenen. Zo voorkomen de leden dat ze voor eventuele lekkages of andere technische gebreken moeten opdraaien.

Tekst door Loes Langendijk voor Dakterrasbouwers.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten