Tips voor de inrichting van je dakterras

Bij de inrichting van het dakterras kom je vanzelf weer bij het wensenlijstje uit. Van een grote eettafel waar je gezellig met een aantal familieleden of vrienden kunt zitten, heb je veel plezier. Luie ligstoelen zijn natuurlijk fantastisch, maar ze nemen wel veel ruimte in.

Heb je een klein dakterras dan bieden ouderwetse houten ligstoelen al snel uitkomst. Deze stoelen zijn gemakkelijk in te klappen en nemen zo weinig ruimte in.

Smaak en ligging
De inrichting van het dakterras heeft ook alles met je eigen smaak en de ligging te maken. Heb je vanuit de woonkamer zicht op het terras dan kun je de inrichting het beste op het interieur van de woonkamer afstemmen. Heb je in huis moderne designmeubels dan kies je buiten voor dezelfde sfeer. Dit geldt natuurlijk ook voor een klassiek interieur.

Op het gebied van tuinmeubels is werkelijk alles mogelijk. Wel moet je overdenken of je in de winter alles buiten wilt laten staan. Zo ja, dan kies je natuurlijk meubels die tegen weer en wind bestand zijn. Ook het gewicht is belangrijk. De meubels moeten immers ook bij herfststormen op hun plek blijven staan.

Materiaalgebruik
Bij de aanschaf van tuinmeubels kun je uit de volgende materialen kiezen:
  • Wickermeubelen met gevlochten zittingen en rugleuningen. Deze meubels kunnen permanent buiten staan.
  • Teakhouten meubelen zijn er niet alleen in rechte modellen, maar bijvoorbeeld in een deckchair kun je heerlijk luieren. Ook teakhouten meubels kunnen buiten blijven. Ze krijgen dan een wat vergrijsd uiterlijk, maar dat maakt ze alleen maar mooier.
  • Op het gebied van kunststof meubelen is er op dit moment van alles verkrijgbaar. Vaak wordt kunststof gecombineerd met aluminium. Is het plan om de meubels permanent buiten te laten staan, informeer dan bij aanschaf of dat mogelijk is. Let ook op het gewicht van de meubels, zodat ze niet bij een flinke windvlaag door de lucht vliegen.
  • Heb je op de vloer van het dak gekozen voor bijvoorbeeld split of grind? Koop dan vooral stoelen die stevig staan. Bistrostoeltjes zullen bijvoorbeeld in grind nogal wiebelig staan.
Tekst door Loes Langendijk voor Dakterras.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten